E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5630
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Atkritumi

Atkritumu samaksu rēķina pēc deklarēto personu skaita

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. novembrī, 2014
Ilva

No 06.11.2014. stājušies spēkā grozījumi MK noteikumos Nr. 1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu" par atkritumu apsaimniekošanu, un aprēķins šim pakalpojumam jāaprēķina pēc dzīvoklī deklarēto personu skaita. Pirms grozījumiem no 01.01.2014. bija atrunāta kārtība par prombūtnē esošām personām, bet jaunajos grozījumos tādu nav. Jo ir situācijas, kad dzīvoklī deklarēti 5 cilvēki, bet trīs no tiem mācās vai atrodas ārzemēs. Kā veikt aprēķinu šādā situācijā? Paldies!

A
atbild:
19. novembrī, 2014

Ekonomikas ministrijas speciālisti skaidro, ka minētajā gadījumā aprēķini jāveic par pieciem cilvēkiem, t.i., pēc dzīvoklī deklarēto personu skaita.

MK noteikumi Nr. 1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu" neparedz iespēju informēt par pagaidu prombūtni, jo iepriekš šāds regulējums radīja virkni problēmu, piemēram, negodprātīgu rīcību, paziņojot par prombūtni, bet faktiski dzīvojot dzīvoklī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas