E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5885
Lasīšanai: 2 minūtes

Lietas izskatīšanas izdevumu apmērs jāprecizē tiesā, kur prasība iesniegta

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. decembrī, 2014
parakstiitaajs

Papildus jautājums konsultācijai Nr. 5797. Atbilstoši CPL 33.panta otra daļā noteiktajam, tiesas izdevumi ir valsts nodeva, kancelejas nodeva un ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi. CPL 39.panta pirmās daļas 5.apakšpunktā noteikts, ka ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi ir tiesas pavēstu un citu tiesas dokumentu piegādāšanu, izsniegšanu un tulkošanu saistītie izdevumi. Vai ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi (piemēram, iesniedzot pieteikumu brīdinājuma kārtībā) sastādīs EUR 7.47, neskatoties uz to, ka tiesa nosūtīs parādniekam pavēsti gan pēc juridiskas adreses, gan pēc faktiskās atrašanās vietas?

A
atbild:
29. decembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls
Rīgas apgabaltiesa
Inta Šaboha, tiesneša palīdze

Rīgas apgabaltiesas tiesneša palīdze sadarbībai ar plašsaziņas līdzekļiem Inta Šaboha apstiprina, ka ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi veidojas saskaņā ar Civilprocesa likuma normām, kā arī ņemot vērā AS „Latvijas Pasts” tarifus un ar paziņojumu sagatavošanu un iepakošanu saistītos izdevumus, kas noteikti Ministru kabineta noteikumos Nr.983 „Ar lietas izskatīšanu saistīto izdevumu aprēķināšanas kārtība”.

Sākotnējā lietas izskatīšanas izdevumu summa, kas maksājama, iesniedzot pieteikumu, ir šāda: 1,57 eiro par vienu sūtījumu prasītājam (pieteicējam) un 3,13 eiro par diviem sūtījumiem vienam atbildētājam (ieinteresētajai personai).

Tas nozīmē, ka gadījumā, ja lietā ir viens prasītājs/ pieteicējs un viens atbildētājs/ ieinteresētā persona, sākotnēji maksājamā ar lietas izskatīšanu saistīto izdevumu summa ir 4,70 eiro. Savukārt, ja atbildētāji/ ieinteresētās personas ir vairāki, tad summa palielinās ar katru nākamo par 3,13 eiro.

Lai precīzi uzzinātu par ar lietas izskatīšanu saistīto izdevumu apmēru, Jums būtu jāvēršas konkrētajā tiesā, kurā pieteikums iesniedzams vai ir jau iesniegts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas