E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4205
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Valsts finansējums privāta bērnudārza apmaksai

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. aprīlī, 2014
Kate Arnīte

Labdien. Gribēju noskaidrot vairāk par bērnudārza apmaksu. Man bērnam septembrī paliks 1.5gads, domāju laist Mārupes privātajā dārziņā, jo pašvaldības dārziņš pagaidām izskatās, ka būs tikai 2016.gadā. Bet kā ir ar valsts līdzfinansējumu privātā dārziņa apmaksu? Vai maksā tikai Mārupes pašvaldība (185 eiro) vai arī valsts ko maksā? Paldies!

A
atbild:
24. aprīlī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Kārtību, kā tiek aprēķināts un izmaksāts pašvaldības līdzfinansējums privātai pirmsskolas izglītības iestādei, ja pašvaldība bērnam nevar nodrošināt bērnudārzu, noteic 2013.gada 17.decembra Ministru kabineta noteikumi  Nr.1523 "Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei".

Noteikumu 16.punkts paredz, ka 2014. un 2015.gadā papildus pašvaldības atbalstam tiek noteikts arī valsts atbalsts. Valsts atbalsta apmērs par vienu bērnu tiek noteikts līdz 142 eiro mēnesī, ievērojot nosacījumu, ka valsts atbalsta un pašvaldības atbalsta kopējais apjoms vienam bērnam nepārsniedz 228 eiro Rīgas plānošanas reģionā esošā privātā izglītības iestādē. Tātad, ja Mārupes pašvaldība piešķir 185 eiro mēnesī, no valsts atbalsts pienāksies 43 eiro apmērā.

 Sīkāks izklāsts par normatīvo aktu regulējumu, lai varētu pretendēt uz privāta bērnudārza izmaksu līdzfinansējumu no pašvaldības un valsts, izklāstīts LV portāla skaidrojumā „Turpinās valsts atbalsts bērniem privātajos bērnudārzos”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 300 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas