E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4141
Lasīšanai: 3 minūtes

Pieteikuma iesūtīšanas termiņš amatu konkursiem valsts pārvaldē

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2014
Jēkabs Lapiņš

Jautājums ir par kārtību, kāda attiecas uz pieteikumiem, kas iesūtīti uz valsts pārvaldes iestāžu izsludinātiem amatu konkursiem. Citēju fragmentu no sludinājuma: „dokumenti 20 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" jānosūta ... (adrese, e-pasta adrese)”. Vai, skaitot 20 dienas, publicēšanas diena ir jāieskaita? Ja – jā (kā parasti laikam skaita), tad ko varētu nozīmēt – iesūtīt vienas dienas laikā? Vai tiešām – tajā pašā dienā? Ja – nē, tad kāpēc tomēr publicēšanas dienu parasti ieskaita? (Iestāde savā mājaslapā beigu termiņu tiešā tekstā ir norādījusi tieši pēc šāda aprēķina.) Sludinājums publicēts 10.03.2014; 20 dienas (atkarībā no tā, vai 10.03 ieskaita vai ne) paiet 29.03 vai 30.03, kas ir attiecīgi sestdiena/ svētdiena; Kāds tad ir iesūtīšanas termiņš? Loģiski sanāk, ka pirmā darba diena pēc 29.03/30.03. - tas ir pirmdiena 31.03. Vai šajā gadījumā ir svarīgs dokumentu izsūtīšanas termiņš, vai arī ir svarīgi, lai tie 31.03 (darba dienas sākumā) būtu ienākuši norādītajā e-pasta adresē? Vai arī uz pieteikšanos amatu konkursiem attiecas Iesniegumu likuma prasības? Ir ieviesusies prakse neinformēt par pieteikuma saņemšanu un virzību.

A
atbild:
24. aprīlī, 2014
Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"
Mārtiņš Smilga, Klientu centra vadītājas vietnieks, jurists

Jā, publicēšanas diena ir jāieskaita. Ja norādīts no publicēšanas dienas, tad publicēšanas diena ir pirmā diena, jo „Latvijas Vēstneša” sludinājums tiek publicēts plkst. 00:00:01. 

Vienas dienas laikā no publicēšanas dienas nozīmē, ka jāizsūta publicēšanas dienā līdz plkst. 23:59:59. 

Ja termiņa pēdējā diena ir sestdiena, svētdiena vai likumā noteikta svētku diena, par termiņa pēdējo dienu skaitāma nākamā darba diena. Svarīgi, lai pēdējā pieteikšanās dienā pieteikums būtu nosūtīts adresātam līdz plkst. 23:59:59.
Ja termiņš ir izteikts dienās, norādītajā dienu skaitā ir kalendārās dienas. 

Iesniegumu likuma prasības neattiecas uz pieteikšanos amata konkursiem, jo Iesniegumu likuma mērķis ir veicināt privātpersonu līdzdalību valsts pārvaldē, ko tās realizē, iesniedzot iestādē dokumentu, kurā ietverts iestādes kompetencē esošs lūgums, sūdzība, priekšlikums vai jautājums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas