E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3719
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Uzturlīdzekļu piedziņa, vēršot to pret īpašumu, ir iespējama

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. februārī, 2014
Inese Kinēna

Esmu aizbildne 2 bērniem (4 un 14 gadi). Bērnu māte ir mirusi, tēvs ir II gr. invalīds, viņa mantiskā situācija: nestrādā, saņem invaliditātes pensiju, ir māja kā dāvinājums no viņa vecākiem. Vai šai gadījumā - nav tēvam ienākumu, bet ir īpašums - uzturlīdzekļus bērniem maksās Uzturlīdzekļu garantiju fonds vai tiesu izpildītāji var lemt par mājas pārdošanu, lai nomaksātu bērniem uzturlīdzekļus?

A
atbild:
10. februārī, 2014
Solvita Cīrule
juriste

Ja kā aizbildne tiesā iesniegsiet prasību par uzturlīdzekļu piedziņu no bērnu tēva un pēc tiesas nolēmuma bērnu tēvs to nepildīs, tad nākamais solis būs tiesas nolēmuma izpilde ar piespiedu piedziņu - Jūs ar tiesas lēmumu vērsīsieties pie tiesu izpildītāja. Tiesu izpildītājs veiks sava amata ietvaros noteiktas darbības, lai secinātu, kā piedziņu īstenot. 

Ja bērnu tēvam nav attiecīgu ienākumu, bet ir īpašums, tad tiesu izpildītājam ir pamats pret to vērst piedziņu, lai izpildītu tiesas nolēmumu. 

Vairāk par uzturlīdzekļu piedziņas jautājumiem varat uzzināt e-konsultācijai pievienotajos skaidrojumos un UGF mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas