E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34220
Lasīšanai: 2 minūtes

Mājas dezinfekcijas pakalpojumi ir jāpmaksā apsaimniekotājam

J
jautā:
14. oktobrī, 2024
Laima

Dzīvojamajā mājā bija savairojušās blaktis, tarakāni. Es ar iesniegumu vērsos pie apsaimniekotāja, no priekšnieka atbildes nebija. Darbu izpildīt piekrita, bet otrā dienā uzdeva darbu veikt citai firmai, kurai apmaksāja rēķinu. Otrai firmai, kura arī darbu veica un vērsās pie nama vecākās ar agresīvu prasību, rēķinu neapmaksāja. Es apmaksāju piespiedu kārtā 400 eiro, bet apsaimniekotājs neatmaksā man to kā parādu, atsakās rēķinā samazināt komunālos maksājumus 400 eiro apmērā. Es neesmu nevienu pieņēmusi darbā, abas firmas veica dezinfekciju, jo durvis kāpņu telpai ir vaļā. Par tīrību mājā jāmaksā apsaimniekotajam, nevis tantukam, kurš negrib dzīvot ar tarakāniem. Ko man darīt, lai atgūtu savu naudu? 

A
atbild:
17. oktobrī, 2024

No jautājuma konteksta ir saprotams, ka jūsu situācijā ir noticis pārpratums un dezinfekcijas darbus veica divas firmas. Par to, ka jums bija jāapmaksā rēķins piespiedu kārtā, ir jāziņo pašvaldības vai valsts policijai.  

Saskaņā ar Civillikuma 1404. pantā nostiprināto katrā tiesiskā darījumā jāņem vērā dalībnieki, priekšmets, gribas izteikums, sastāvdaļas un forma.  

Lai lietā gūtu skaidrību un konkrēti saprastu visus apstākļus, jums ir ieteicams sazināties ar mājas apsaimniekotāju un saprast, kāpēc viņš atsakās jums kompensēt mājas dezinfekcijas pakalpojumu. Proti, kāda ir bijusi sākotnējā vienošanās par dezinfekcijas darbu izpildi un kāpēc tā tika vienpusēji mainīta. Sarunā ar mājas apsaimniekotāju jums ir jāargumentē sava pretenzija ar, piemēram, izziņām vai saraksti, kā arī piesaistot lieciniekus, dezinfekcijas firmu pārstāvjus. Proti, jābūt konstruktīvam dialogam ar secīgu faktu izklāstu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 85 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas