E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33646
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
3
1
3

Ģimenes tiesības reglamentē dzīvesvietas valsts likumi

J
jautā:
20. augustā, 2024
Sofija

Sveiki! Vai ir iespējams tēvam, kurš par bērnu nav interesējies astoņus gadus (bērns šo cilvēku nemaz neatceras), atņemt vecāku tiesības un pieprasīt, ka viņa dati tiek izņemti no bērna dzimšanas apliecības? Bērns ir uzaudzis ar manu partneri, kuru pazīst kā savu tēti. Vēlamies, lai mans partneris varētu bērnu adoptēt. Bērnam ir 10 ar pusi gadu. Bērna tēvs neuzturas Latvijā. Arī mēs paši vairs nedzīvojam Latvijā. 

A
atbild:
23. septembrī, 2024
Rīgas valstspilsētas pašvaldības bāriņtiesa
Ginta Subbota, sabiedrisko attiecību speciāliste

Rīgas valstspilsētas pašvaldības bāriņtiesa atbilstoši savai kompetencei, ņemot vērā pieejamo informāciju par konkrēto situāciju, sniedz šādu atbildi: 

Ja jūsu pastāvīgā dzīvesvieta jau vairākus mēnešus ir ārvalstīs, tad jums jāvēršas par bērnu un ģimenes lietām atbildīgajās institūcijās tajā valstī, kur dzīvojat. Vecāku atbildību, bērnu tiesību un interešu aizsardzību, tostarp jautājumus par partnera iespējām adoptēt otra partnera bērnu, reglamentē bērna pastāvīgās dzīvesvietas valsts tiesību akti. Mainoties bērna pastāvīgajai dzīvesvietai, ģimenes tiesības reglamentēs jaunās pastāvīgās dzīvesvietas valsts tiesību akti. 

Tieslietu ministrijas mājaslapā varat atrast informāciju par bērnu tiesību aizsardzību ārvalstīs. LV portāls, ievērojot Tieslietu ministrijas izstrādātās vadlīnijas, sagatavoja rakstu, kurā sniedz būtiskāko informāciju par bērnu tiesību aizsardzību, kā arī ieskatu bērnu tiesību aizsardzības regulējumā Latvijā. 

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas