E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33645
Lasīšanai: 2 minūtes

Ieturējumus var veikt no katra maksājuma

J
jautā:
20. augustā, 2024
Agita

Labdien! Ja saņēmu augustā algu par jūliju un augustu, jo darba līgums ir uz noteiktu laiku, vai tiesu izpildītājs var ieturēt algu par augustu? 

A
atbild:
02. septembrī, 2024

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 594. pantu ieturējumus izdara no parādniekam izmaksājamās darba samaksas un tai pielīdzinātajiem maksājumiem. Civilprocesa likums nenoteic, ka ieturējumus būtu atļauts izdarīt tikai vienu reizi mēnesī. Ja parādniekam vienā mēnesī tiek izmaksātas vairākas summas, ieturējumus veic no katra maksājuma, vienlaikus nodrošinot, ka parādniekam tiek saglabāti Civilprocesa likuma 594. panta pirmajā daļā noteiktie līdzekļi. Saglabājamo līdzekļu apmērs atkarīgs no piedzenamā parāda veida. 

Ja vienā izpildu lietā piedziņa tiek vērsta gan uz darba samaksu, gan parādnieka naudas līdzekļiem kredītiestādē, parādniekam saskaņā ar Civilprocesa likuma 594. panta 2.1 daļu ir tiesības lūgt zvērinātu tiesu izpildītāju, lai tas dod kredītiestādei rīkojumu saglabāt kontā, kurā parādnieks saņem darba samaksu, naudas līdzekļus, kas palikuši pēc ieturējumu no algas izdarīšanas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas