E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33625
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā ir iespējams pierādīt radniecību ar vecvecāku

J
jautā:
19. augustā, 2024
Elīna

Kā ir iespējams pierādīt radniecību ar vecvecāku, ja ar savu vecāku attiecības ir sliktas un nav iespējams dabūt vecāka dzimšanas apliecību, kas pierāda, ka mana māte ir vecmammas meita? Man ir sava dzimšanas apliecība, kas pierāda radniecību ar māti. 

A
atbild:
28. augustā, 2024

Izziņu par savas vecmāmiņas dzimšanu jums ir tiesības pieprasīt no Fizisko personu reģistra (saskaņā ar Fizisko personu likumā 11. pantā noteikto).  

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) izsniedz izziņas no Fizisko personu reģistra par fizisko personu datiem (ziņas par dzīvesvietu, ģimenes stāvokli, pases datiem un citas Fizisko personu reģistrā iekļautās ziņas par personu). Par izziņas saņemšanu no Fizisko personu reģistra jāsamaksā valsts nodeva, ja uz ziņu pieprasītāju nav attiecināms atbrīvojums vai atvieglojums no valsts nodevas samaksas. 

Personai šobrīd ir iespēja attālināti PMLP pieprasīt un saņemt izziņu no Fizisko personu reģistra par sevi, savu nepilngadīgo bērnu (līdz 18 gadiem), aizbildnībā vai aizgādnībā esošu personu (var būt nepieciešams uzrādīt attiecīgo ziņu apliecinošu dokumentu), kā arī par citu personu uz motivēti pamatota pieprasījuma pamata, kuram pievienots pamatojums vai savstarpējo saistību apliecinošs dokuments (oriģināls vai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apliecināta kopija), kā arī norādīts tiesisks ziņu izmantošanas mērķis. 

Pakalpojums ir pieejams klātienē un attālināti, vairāk informācijas var atrast šeit. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas