E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33610
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai uzņēmums ar “C” kategorijas atļauju drīkst ražot koka spoles

J
jautā:
16. augustā, 2024
Ieva

Labdien! Vai kokapstrādes uzņēmums, kam izsniegta atļauja C kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai, drīkst ražot koka spoles tikai ar šo atļauju? Uzņēmums atrodas savrupmāju apbūves teritorijā. 

A
atbild:
20. augustā, 2024
Valsts vides dienests
Dace Rudusa, Atļauju pārvaldes Būvniecības un attīstības departamenta direktore

Uzņēmums C kategorijas piesārņojošas darbības veicēju sarakstā ir reģistrēts 2009. gadā, kā kokapstrādes un mēbeļu ražotnes uzņēmums. C reģistrācija veikta pēc diviem piesārņojošas darbības veidiem – sadedzināšanas iekārtas un kokapstrādes iekārtas. Līdz ar to koka spoļu ražošana ir pieļaujama. 

Valsts vides dienests 2023. gadā veica pārbaudi uzņēmumā, kuras laikā netika konstatēti pārkāpumi saistībā ar kokapstrādes darbībām, tai skaitā tika fiksēta arī koka spoļu ražošana. 

Atbilstoši spēkā esošajam Kuldīgas novada teritorijas plānojumam 2013.–2025. gadam un tā apbūves noteikumiem uzņēmums atrodas publiskās apbūves teritorijā, kurai ziemeļos (otrpus Stendes ielai), austrumos un pavisam nelielā posmā ziemeļrietumos piekļaujas savrupmāju apbūves teritorija. 

Atbilstoši teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem šāda ražošanas uzņēmuma atrašanās konkrētajā adresē nav teritorijas atļautā izmantošana. Bet, ņemot vērā, ka uzņēmums tur darbojas jau pirms šobrīd spēkā esošā teritorijas plānojuma apstiprināšanas, tad uzņēmuma darbība adresē ir pieļaujama ar nosacījumu, kas iekļauts apbūves noteikumu 276. punktā,  aizliegta ražotnes teritorijas paplašināšana, kokmateriālu sagatavošanas ražotnes izvietošana un materiālu atklātā uzglabāšana, ja tā redzama no publiskās ārtelpas. Uzņēmumam jāievēro prasības par vides aizsardzību un trokšņu aizsardzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas