E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33522
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri

Uzturēšanās atļaujas pagarināšana

J
jautā:
08. augustā, 2024
Marina

Labdien! Esmu Latvijas Republikas pilsone, noslēdzu laulību ar Indijas pilsoni. Iesniegums par laulības reģistrēšanu jau ir iesniegts, laulības reģistrēšanas datums ir 11. septembris, bet manam līgavainim 13. septembrī beidzas uzturēšanās atļauja. Sakiet, lūdzu, kas mums jādara, lai viņam nevajadzētu izbraukt no Latvijas? Vai viņam ir tiesības palikt Latvijā pēc laulības noslēgšanas? Jau iepriekš pateicos par atbildi!

A
atbild:
13. augustā, 2024

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) pēc visu uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai vai reģistrēšanai nepieciešamo dokumentu saņemšanas tos izskata un atbildi par termiņuzturēšanās atļauju sniedz 30 dienu laikā atbilstoši Imigrācijas likuma 33. pantā noteiktajam. Tāpēc, lai paliktu Latvijā, jūsu līgavainim ir jāiesniedz iesniegums par uzturēšanās atļaujas pagarinājumu vismaz 30 dienas pirms tās termiņa beigām.  

Pēc laulības reģistrēšanas jūsu vīram rodas tiesības pieprasīt uzturēšanās atļauju atbilstoši Imigrācijas likuma 26. pantā noteiktajam. Tomēr jūsu līgavainim jau tagad jāsazinās ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi un jāiesniedz dokumenti esošās uzturēšanās atļaujas pagarināšanai, iesniegumā norādot arī to, ka jums ir plānota laulības reģistrācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas