E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32035
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības prasīt algas lapiņā norādītās informācijas izskaidrojumu

J
jautā:
11. martā, 2024
Kaspars

Sveiki! Es jau mēnesi nestrādāju. 6. martā saņēmu e-pastu ar algas lapiņu, kur ir aprēķināta samaksa par nopelnītajām atvaļinājuma dienām, kas kopumā bija piecas, un jābūt izmaksātiem apmēram 106 eiro. Šodien jau ir 11. datums, bet nauda vēl nav ienākusi kontā. Kāpēc ir šāda situācija? Kā rīkoties? Paldies! 

A
atbild:
19. martā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Kaut arī darba attiecības tika pārtrauktas, skaidrojums par darbiniekam izmaksātajām vai izmaksājamajām summām ir jāsaņem pie darba devēja. Tikai darba devējs var paskaidrot situāciju par naudas izmaksu.  

Atbilstoši Darba likuma 128. panta regulējumam t. s. galīgais aprēķins, kas ietver visas izmaksājamās summas, tostarp neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju, darbiniekam tiek izmaksāts darba attiecību pēdējā dienā.  

Jūs varat vērsties pie darba devēja klātienē vai sazināties jums ērtākajā veidā, lūdzot izskaidrot darba samaksas aprēķinu un izmaksātās summas. Vienlaikus ieteicams bankas konta pārskatā pārliecināties par darba devēja veiktajiem pēdējiem naudas pārskaitījumiem, proti, laiku (datumu) un summām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas