E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31133
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
4
4

Kādai jābūt karstā ūdens temperatūrai

J
jautā:
05. decembrī, 2023
Ilze

Vai kāds normatīvais akts noteic, cik karstam ir jābūt karstajam ūdenim daudzdzīvokļu mājā? Visas mājas īpašnieks ir privātpersona. Zinu, ka enerģijas krīzes laikā uz laiku bija tiesības nedaudz vai īslaicīgi samazināt karstā ūdens temperatūru, bet tikai līdz šī gada aprīlim. Kā ir tagad? Dzīvoklī tek ļoti remdens ūdens. Jau iepriekš pateicos par sniegto atbildi.

A
atbild:
06. decembrī, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Ministru kabineta 2010. gada 28. septembra noteikumu Nr. 906 “Dzīvojamās mājas sanitārās apkopes noteikumi” 17. punkts nosaka: dzīvojamās mājas pārvaldītājam ir pienākums izejā no siltummaiņa pastāvīgi nodrošināt karstā ūdens temperatūru, kas nav zemāka par +55 oC.

Šo noteikumu 19. punkts paredzēja, ka “no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim dzīvojamās mājas pārvaldītājam ir tiesības nepiemērot šo noteikumu 17. punktā minēto prasību par minimālo pastāvīgi nodrošināmo karstā ūdens temperatūru izejā no siltummaiņa, ja vismaz piecas darbdienas pirms ūdens temperatūras pazemināšanas dzīvojamās mājas pārvaldītājs papildus šo noteikumu 18. punktā minētajam pienākumam informē dzīvojamās mājas īpašniekus un citas mājā dzīvojošās personas par individuāli veicamajiem profilaktiskajiem pasākumiem dzīvokļu īpašumos Legionella spp. baktēriju izplatības ierobežošanai”.

Vairāk informācijas varat uzzināt publikācijā “Uz laiku samazina karstā ūdens un apkures temperatūru”.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas