E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30082
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai būs maternitātes pabalsts, ja darba līgums beidzas īsi pirms grūtniecības atvaļinājuma

J
jautā:
02. augustā, 2023
Aelita

Labdien! 16.10.2023. man sāksies dekrēta atvaļinājums, bet mans darba līgums ir līdz 29.09.2023. Vai es saņemšu dekrēta naudu, ja strādāju no 17.04.2023.?

A
atbild:
12. augustā, 2023
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja darba ņēmēja statusu zaudē ne agrāk kā 60 dienas pirms grūtniecības atvaļinājuma sākuma un ja ir pietiekams sociālās apdrošināšanas iemaksu periods – maternitātes un vecāku pabalstam tās veiktas ne mazāk kā trīs mēnešus pēdējos sešos mēnešos vai ne mazāk kā sešus mēnešus pēdējo 24 mēnešu periodā pirms mēneša, kurā izsniegta darbnespējas lapa B saistībā ar grūtniecību, – saglabājas tiesības uz maternitātes pabalstu. Ja piešķirts maternitātes pabalsts, tad ir tiesības arī uz vecāku pabalstu.

Tā kā darba ņēmējas statusu zaudēsiet, kad līdz grūtniecības atvaļinājuma sākumam būs mazāk par 60 dienām un kad būs arī nepieciešamais apdrošināšanas kvalifikācijas periods, jums būs tiesības uz maternitātes pabalstu un pēc tam – uz vecāku pabalstu.

Informāciju individuālā situācijā varat uzzināt, sazinoties ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru, rakstot uz e-pasta adresi: konsultacijas@vsaa.gov.lv vai zvanot uz tālruņa numuru: 64507020.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 134 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas