E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29545
Lasīšanai: 3 minūtes
3
3

Ja tiek prasīta samaksa par interneta vietnes izmantošanu

J
jautā:
26. maijā, 2023
Kārlis

Labdien! Ir radusies tāda situācija, ka piereģistrējos vienā iepazīšanās portālā, kur bija jāmaksā par abonementu, ko arī izdarīju. Man tā vietne nelikās nekas īpašs, un es to neizmantoju. Pēc kāda laika e-pastā saņemu ziņas, ka par mēnesi esmu parādā jau 80 eiro un, ja nesamaksāšu, man būs tiesu darbi. Es nesaprotu, kādu līgumu esmu parakstījis, ja pat personas datus neesmu uzrādījis. “Ir svarīgi zināt, ka atcelšana neatbrīvo tevi no līgumsaistībām un atbilstošajiem maksājumiem. Informācija par visiem parādiem tiks nodota mūsu parādu piedziņas aģentūrai. Ja nenomaksātās summas nav nokārtotas ilgāku laiku, tad tās tiks nodotas advokātu birojam. Lai no tā izvairītos, izmanto šo saiti un viegli nokārto maksājumus ar vēlamo maksājuma veidu.”

A
atbild:
07. jūnijā, 2023

Uz tīmekļa vietņu pakalpojumu izmantošanu tiek attiecināti distances līguma nosacījumi. Proti, lietotājs, piekrītot reģistrēties šajā vietnē, apņemas izmantot vietnes sniegtos pakalpojumu un izpildīt saistības, kas rodas, ja šī vietne tiek izmantota. Minētajos noteikumus ir jābūt aprakstītai reģistrācijas kārtībai, kā arī kārtībai, kādā lietotājs var atteikties turpmāk izmantot vietnes sniegtos pakalpojumus (lauzt līgumu). Līdz ar to tas, vai saistības, kuras jūs uzņēmāties reģistrācijas brīdī (slēdzot līgumu), ir spēkā arī pēc apmaksātā lietošanas termiņa beigām, ir atkarīgs no līguma nosacījumiem.

Lietošanas noteikumi, kas pieprasa maksāt par vietnes lietošanu pat tad, ja jūs to nelietojat, un to turpināt darīt bezgalīgi (līdz paziņojumam par atkāpšanos no līguma), ir vērtējami kritiski, t. i., šādas vietnes lietošanas noteikumi ir atzīstami par neatbilstošiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumam un patērētāja tiesību pamatnostādnēm.

Iespējams, ka šādi paziņojumi, ko saņemat e-pastā vai mobilajā telefonā, ir krāpnieciskas darbības (kas zināma kā “pikšķerēšana”), kas tendētas uz jūsu personas datu (un bankas datu) iegūšanu ar mērķi izkrāpt no jums naudas līdzekļus, izmantojot jūsu kredītkartes vai bankas konta datus noziedzīgi.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas