E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29437
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja izglītības iestādes vadītājs pietiekami labi nepārvalda valsts valodu

J
jautā:
16. maijā, 2023
Kristīne

Labdien! Apmeklējot 267. pirmsskolas izglītības iestādes padomes sēdi, konstatēju, ka bērnudārza vadītāja pietiekami labi nerunā latviski. Ir liela problēma komunicēt ar viņu, atbildēt uz jautājumiem negrib, izskatās, ka teikto saprot daļēji. Kur es varētu vērsties ar šo jautājumu? Paldies!

A
atbild:
23. maijā, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Izglītības likuma 30. panta ceturtajā divi prim daļā noteikts, ka par izglītības iestādes vadītāju ir tiesīga strādāt persona, kura prot un lieto valsts valodu normatīvajos aktos noteiktajā profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamajā apjomā. Pedagogiem, tostarp izglītības iestāžu vadītājiem, jāprot valsts valodas augstākajā C1 līmenī, kā tas noteikts Ministru kabineta noteikumu Nr. 157 “Noteikumi par valsts valodas zināšanu apjomu, valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību un valsts nodevu par valsts valodas prasmes pārbaudi”  1. pielikumā “Profesiju grupai (profesijai) nepieciešamais valsts valodas prasmes līmenis un pakāpe”.

Par pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas nepietiekamajām valsts valodas prasmēm jūs varat informēt izglītības iestādes dibinātāju, proti – atbilstošo pašvaldību vai tās izglītības pārvaldes iestādi. Tāpat jūs varat ierosināt Valsts valodas centram pārbaudīt pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas valsts valodas prasmes un valodas lietojumu darba pienākumu veikšanas laikā. To var izdarīt arī elektroniski šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas