E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29190
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Valsts drošības iestādēs nevar strādāt sodīta persona

J
jautā:
17. aprīlī, 2023
Viktors

Sveicināti! Nesaprotu, vai man ir cerības uzsākt darbu kādā no drošības iestādēm, kurā tiek pieprasīta nesodāmības izziņa, un vai atbilstu nesodītas personas statusam, jo esmu tiesāts par tīšu mantisku noziegumu un man piesprieda nosacītu sodu (2,5 gadi), kas uzreiz tika dzēsts amnestijas dēļ. Es tiku sodīts 14 gadu vecumā Padomju Savienībā, tātad apmēram pirms 33 gadiem. Vai minētie apstākļi man ļauj cerēt uz pozitīvas izziņas saņemšanu? Paldies!

A
atbild:
19. aprīlī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Valsts drošības iestāžu likuma 20. panta “Personai noteiktās prasības dienestam (darbam) valsts drošības iestādē” pirmās daļas 7. un 8. punktā noteikts, ka valsts drošības iestādē var strādāt persona, kas nav sodīta par tīšu noziedzīgu nodarījumu, neatkarīgi no sodāmības noņemšanas vai dzēšanas; nav notiesāta par tīšu noziedzīgu nodarījumu aiz neuzmanības, atbrīvojot no soda, vai arī pret personu uzsāktais kriminālprocess ir izbeigts uz reabilitējoša pamata.

Ja šaubāties par to, vai vēl arvien esat sodītas personas statusā, jūs varat pieprasīt Iekšlietu ministrijas Informācijas centrā izziņu no Sodu reģistra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas