E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28860
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs sniedz ceturkšņa deklarācijas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. martā, 2023
Anda

2022. gadā biju pašnodarbinātā (mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja) un iesniedzu ceturkšņa atskaites. Vai gada ienākumu deklarācijā šajā gadījumā ir jāaizpilda D3 veidlapa?

A
atbild:
17. aprīlī, 2023

Gada ienākumu deklarāciju un D3 veidlapu (“Ienākumi no saimnieciskās darbības”) aizpilda un iesniedz iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāji saskaņā ar likumu “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” un Ministru kabineta noteikumiem Nr. 662 “Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa deklarācijām un to aizpildīšanas kārtību”.

Mikrouzņēmumu nodokli maksā četras reizes gadā par katra ceturkšņa apgrozījumu, līdz ceturksnim sekojošā mēneša 23. datumam iemaksājot vienotajā nodokļu kontā. Tas noteikts Mikrouzņēmumu nodokļa likuma 7. pantā (“Mikrouzņēmumu nodokļa deklarēšana un maksāšana”):

“(1) Mikrouzņēmumu nodokli par taksācijas perioda apgrozījumu mikrouzņēmums maksā četras reizes gadā par katra ceturkšņa apgrozījumu.

(2) Mikrouzņēmums iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam mikrouzņēmumu nodokļa ceturkšņa deklarāciju līdz ceturksnim sekojošā mēneša piecpadsmitajam datumam, tajā norādot ceturkšņa apgrozījumu sadalījumā pa ceturkšņa mēnešiem un no tā aprēķināto mikrouzņēmumu nodokli. Mikrouzņēmums iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam mikrouzņēmumu nodokļa ceturkšņa deklarāciju tikai par to pārskata ceturksni, kurā mikrouzņēmumam ir bijis apgrozījums (arī tad, ja mikrouzņēmumam apgrozījums ir bijis vienā vai divos pārskata ceturkšņa mēnešos).”

Jautājumus par pašnodarbinātā, mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja, pienākumiem šī nodokļa maksāšanā varat noskaidrot, tos uzdodot Valsts ieņēmumu dienestam EDS sadaļā “Sarakste ar VID”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas