E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28812
Lasīšanai: 2 minūtes

Dzērienu lietošanas aizliegumi Rīgā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2023
Daiga

Vēlētos saprast, kā interpretēt likumu, kas attiecināms uz kaut ko vispārīgu, taču apakšpunktā tiek specificēts? Piemēram, Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā: 6. Publiskās vietās aizliegts: 6.8. publiskajos apstādījumos; 6.11.publisko pasākumu norises vietās; 6.15. uzbraukt ar mehānisko transportlīdzekli uz ledus ūdenstilpēs; 6.17. atrasties Kanālmalas apstādījumu nogāzēs. Vai pareizi saprotu, ka likums attiecas tikai uz iepriekšminētajām vietām, nevis jebkuru publisku vietu? Publiskā vietā drīkst atrasties ar jebkādiem dzērieniem stikla vai citā plīstošā iepakojumā, taču ne publisko pasākumu norises vietās.

A
atbild:
08. martā, 2023
Sandis Zellis
jurists

Rīgas domes 2007. gada 19. jūnija saistošo noteikumu Nr. 80 "Sabiedriskās kārtības noteikumu Rīgā" 6. punktā ir noteikti aizliegumi publiskās vietās Rīgā, bet tā apakšpunktos vairākos gadījumos tiek konkretizētas šīs publiskās vietas.

Jūs pareizi norādāt, ka šo noteikumu 6.11. apakšpunktā ir paredzēts, ka publisko pasākumu norises vietās aizliegts ienest jebkādus dzērienus stikla vai citā plīstošā iepakojumā. Tātad citās publiskās vietās (ārpus publiska pasākuma norises vietām) ir atļauts atrasties ar dzērienu stikla vai citā plīstošā iepakojumā.

Vienlaikus nepieciešams pievērst uzmanību, ka šis apakšpunkts attiecas uz dzērieniem, kas nav alkoholiski. Pēc konkrēto noteikumu 6.13. apakšpunkta, ar atvērtu vai vaļēju alus vai cita alkoholiskā dzēriena iepakojumu jebkādā vaļējā tarā aizliegts atrasties jebkurā publiskā vietā, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas