E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28237
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Kam jāmaksā par karstā ūdens caurules avārijas remontu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. janvārī, 2023
Vita

Labdien! Dzīvoju daudzdzīvokļu mājā ar centrālo apkuri, diviem dzīvokļiem ir gāzes apkure. Man dzīvoklī jau 10 gadu ir gāzes katls, kas nodrošina apkuri, karsto ūdeni. No RNP nesaņemu ne apkuri, ne karsto ūdeni – oficiāli atslēgts. Maksāju rēķinu par apsaimniekošanu, auksto ūdeni, atkritumu izvešanu, koplietošanas elektroenerģiju un uzkrājumus nākamo periodu remontdarbiem. Tagad mājā ir plīsusi karstā ūdens caurule, kopīgs lēmums par avārijas remontdarbu apmaksu nav panākts. Saņēmu rēķinu, ka man arī ir jāmaksā par plīsušās karstā ūdens caurules remontu. Kā tas ir iespējams? Karsto ūdeni nelietoju, bet par remontu ir jāmaksā. Ņemot vērā, ka summu ietekmē dzīvokļa platība, tā ir ievērojama. Manuprāt, tas nav godīgi. Šaubos, ja man būs jāveic remontdarbi saistībā ar gāzi, ka to apmaksu veiks arī tie dzīvokļi, kuriem gāze ir atslēgta. Lūdzu izskaidrot radušos situāciju! Paldies!

A
atbild:
02. janvārī, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likuma 4. pantam kopīpašumā esošajā daļā ietilpst arī dzīvojamo māju apkalpojošās inženierkomunikāciju sistēmas, par kuru apsaimniekošanu un uzturēšanu ir jārūpējas visiem dzīvokļu īpašniekiem.

Lai jums nebūtu jāmaksā par karstā ūdens caurules avārijas remontu, ir vajadzīgs visu dzīvokļu īpašnieku kopības pieņemts lēmums. Jums ir iespēja ierosināt šādu priekšlikumu dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē.

Tā kā dzīvojamā mājā ir ierīkota centralizētā siltumapgāde, teorētiski jebkurā brīdī jums ir iespēja atslēgties no gāzes apkures un pieslēgties centralizētajai siltumapgādei. Visticamāk, pirms gāzes apkures ierīkošanas arī jūsu dzīvoklī bija centralizētā siltumapgāde.

Gāzes apkure ir ierīkota tikai jūsu dzīvoklī, tātad šī sistēma – apkure un karstais ūdens – ir tikai jūsu lietošanā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas