E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27984
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Pirmsskolas sporta skolotājam nepieciešamā izglītība

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2022
Sanda

Labdien! Esmu pirmsskolas skolotāja. Man ir bakalaura grāds sociālajā darbā un pirmā līmeņa pirmsskolas skolotāja izglītība. Vēlos saprast, vai varu pirmsskolā strādāt par sporta skolotāju un vadīt nodarbības visām grupām iestādē? Vai ir nepieciešami kursi? Vai tikai ar kursiem nepietiek? Paldies!

A
atbild:
09. decembrī, 2022
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 5.5. punktā noteikts, ka pirmsskolas sporta skolotājam ir nepieciešama pedagoģiskā izglītība un sporta skolotāja kvalifikācija.

Tā kā esat ieguvusi pirmā līmeņa augstāko pedagoģisko izglītību un pirmsskolas skolotāja kvalifikāciju, jums papildus ir jāiegūst sporta skolotāja kvalifikācija.

Vispārējās izglītības pedagogs, kurš ieguvis augstāko pedagoģisko izglītību, ir tiesīgs īstenot citu mācību priekšmetu, ja viņš ir apguvis vai gada laikā uzsācis apgūt profesionālās kompetences programmu, kuras apjoms ir vismaz 160 stundu un pēc kuras apguves pedagogs iegūst cita mācību priekšmeta (šajā gadījumā – sporta) skolotāja sertifikātu.

Par sporta skolotāju varēsiet strādāt arī tad, ja uzsāksiet studijas sporta skolotāja kvalifikācijas ieguvei vai augstākās izglītības studiju programmā esat apguvusi vai apgūstat ar mācību priekšmetu saistītu studiju programmas daļu vismaz divu kredītpunktu jeb vismaz 72 stundu apjomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas