E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27902
Lasīšanai: 2 minūtes

Par ķīmiski toksikoloģisko ekspertīzi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. novembrī, 2022
Kārlis

Sveiki! Es tiku pieķerts ar 1,04 g marihuānas. Mani aizveda uz pārbaudēm, un, kaut arī atbilde vēl nav saņemta, es zinu, ka rezultāts būs pozitīvs. Vai pēc kāda laika man atkārtoti tiks veikts tests?

A
atbild:
02. janvārī, 2023
Ilona Barkovska
juriste

Nezinot lietas faktiskos apstākļus, ir iespējams sniegt tikai vispārīgu atbildi.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 394 “Alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmes pārbaudes kārtība” (turpmāk – noteikumi) 1. punktu šie noteikumi nosaka alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmes pārbaudes kārtību.

Un saskaņā ar šo noteikumu 6. punktu medicīnisko pārbaudi veic, pamatojoties uz tiesībaizsardzības iestādes (prokuratūras, tiesas, Valsts policijas, pašvaldības policijas, ostas policijas) amatpersonas, valsts vai pašvaldības iestādes, kā arī komercsabiedrības vai citas institūcijas vadītāja vai viņa pilnvarotas personas rakstisku nosūtījumu, kurā norādīts medicīniskās pārbaudes iemesls (2. pielikums).

Noteikumu 20. punkts nosaka –, lai konstatētu narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmi, sertificēti tiesu eksperti veic ķīmiski toksikoloģisko ekspertīzi, izmantojot ķīmiski toksikoloģiskās izpētes metodes.

Ja klīniskās izmeklēšanas rezultāti neatbilst laboratorisko izmeklējumu rezultātiem (viela nav konstatēta), bioloģiskās vides paraugus ārstniecības iestāde nosūta specializētai ārstniecības iestādei atkārtotai pārbaudei (laboratoriskiem izmeklējumiem). Pēc atkārtotu laboratorisko izmeklējumu rezultātu saņemšanas ārsts, kurš veicis medicīnisko pārbaudi, sniedz galīgo atzinumu (kā to nosaka noteikumu 25. punkts).

Ja klīniskās izmeklēšanas rezultāti neatbilst laboratorisko izmeklējumu rezultātiem (viela nav konstatēta) un pirmā bioloģiskās vides laboratoriskā izmeklēšana veikta specializētajā ārstniecības iestādē, pēc bioloģiskās vides materiālu paraugu atkārtotas laboratoriskās izmeklēšanas galīgo atzinumu sniedz cits specializētās ārstniecības iestādes ārsts (kā to nosaka noteikumu 26. punkts).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas