E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27824
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Veselība
3
3

Izmeklējumu rezultātus var aplūkot elektroniski

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. novembrī, 2022
Maiga

Jelgavas veselības centrā, lai saņemtu DEXA izmeklēšanas atbildi, jāierodas personīgi pēc nedēļas. Tiek iekasēta nauda, lai adresātam nosūtītu atbildi pa pastu. Kāpēc to neveic Zemgales veselības centrs? Kāpēc jābrauc no divreiz tālākas vietas? Kur ir loģika? Kurš domā par pacientu? Vai tas ir pareizi?

A
atbild:
05. decembrī, 2022
Olga Lauva
juriste

Osteodensitometrijas (DEXA) konsultāciju Zemgales veselības centrā ir iespējams pieteikt e-veselības punktā (elektroniski).

Zemgales veselības centra mājaslapā ir pieejama informācija par osteodensitometriju (DEXA), kas ir kaulu densitometrija – visprecīzākā un izplatītākā radioloģiskās diagnostikas metode kaulu minerālā blīvuma noteikšanai mugurkaula skriemeļos, gūžas kakliņā, citos kaulos un osteoporozes noteikšanai. Šī izmeklējuma nolūks ir diagnostika un novērošana. Pēc izmeklēšanas dators salīdzina pacienta kaulu blīvumu ar vesela cilvēka rādītājiem un veic to analīzi. Šos datus pacients saņem izdrukātā formātā.

Zemgales veselības centrā pacientiem ir iespēja vienā osteodensitometrijas izmeklējumu reizē veikt gan mugurkaula, gan abu gūžu izmeklējumus.

Kaulu blīvuma noteikšana ir būtiska, lai konstatētu saslimšanu ar osteoporozi, kas progresējot rada citus veselības sarežģījumus. Osteoporoze ir kaulu sistēmas slimība, kurai raksturīga kaulu masas samazināšanās un pārmaiņas kaulu mikrostruktūrā, kas veicina kaulu trauslumu un palielina lūzumu risku. Biežākās lūzumu vietas ir muguras skriemeļi, gūžas kauls, apakšdelma kauli.

Savukārt rentgena un datortomogrāfijas (CT) izmeklējumu rezultātus var aplūkot medicīnas diagnostikas informācijas sistēmas portālā DATAMED.

Kā piekļūt saviem izmeklējumiem (norādīts Zemgales veselības centra mājaslapā):

  • doties uz DATAMED;
  • autentificēties:
    • ar lietotājvārdu un paroli, šie ir unikālie piekļuves rekvizīti, kas ir bez maksas, bez termiņa katram izmeklējumam atsevišķi, tos saņem veselības iestādē;
    • ar internetbanku, tādējādi automātiski var piekļūt visiem saviem izmeklējumiem no visām sadarbības iestādēm. 30 dienu laikā pēc izmeklējuma veikšanas bez maksas izmeklējuma rezultātus var apskatīt vai lejupielādēt savā ierīcē, pieejams automātiski.

klātienē veselības centra reģistratūrā iespējams saņemt lietotājvārdu un paroli piekļuvei izmeklējumam.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas