E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27754
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1
1
1

Cik maksā būves kadastrālā uzmērīšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. novembrī, 2022
Juris

Gribu uzzināt –, cik ilgi Tieslietu ministrijai tiks atļauts sabiedrībai vilkt ādu pār acīm nost? Saņēmu mantojumā gandrīz 100 gadu vecu halupu. Taču, lai ar to varētu kaut ko darīt, ir jāveic mājas inventarizācija, kura maksā teju 700 eiro. Vai esi ubags vai invalīds, – tas netiek ņemts vērā! Nav nekādu atlaižu – maksā ragā!

A
atbild:
10. novembrī, 2022

Valsts zemes dienests informē, ka maksu par pakalpojumiem, t. sk. par būvju vai telpu grupu kadastrālo uzmērīšanu ar datu aktualizāciju kadastrā, piemēro atbilstoši Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 787 “Valsts zemes dienesta maksas pakalpojumu cenrādis un samaksas kārtība”.

Lai noskaidrotu aptuveno maksu par būvju vai telpu grupu kadastrālo uzmērīšanu ar datu aktualizāciju kadastrā, aicinām izmantot dienesta tīmekļvietnē pieejamos kalkulatorus, kurus varat atrast pakalpojuma apraksta “Būves, telpu grupas kadastrālā uzmērīšana ar datu reģistrāciju vai aktualizāciju Kadastrā” sadaļā “Pakalpojuma pasūtīšana”:

Jo precīzāku informāciju klients ievadīs kalkulatorā, jo precīzāk tiks aprēķināta maksa par šo pakalpojumu. Ar kalkulatoru aprēķinātajai aptuvenajai maksai par šo pakalpojumu ir tikai informatīva nozīme, un tā var atšķirties no reālās maksas pēc pakalpojuma izpildes. Precīzu maksu par pakalpojumu aprēķina atbilstoši faktiski paveiktā darba apjomam pēc tam, kad ir pabeigti būves vai telpu grupas kadastrālās uzmērīšanas darbi apvidū un veikta datu reģistrācija vai aktualizācija kadastrā.

Pakalpojumā tiek sagatavota aktuālā būves vai telpu grupas kadastrālās uzmērīšanas lieta.

Ja rodas papildu jautājumi, lūdzam sazināties ar mūsu klientu apkalpošanas speciālistiem, zvanot uz tālruņa numuru: 67038800 vai rakstot uz e-pasta adresi: info@vzd.gov.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas