E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27338
Lasīšanai: 1 minūte
6
6

Kādas atlaides ir daudzbērnu ģimenei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. septembrī, 2022
Vitolds

Labdien! Vai daudzbērnu ģimenei (3 bērni vecumā līdz 10 gadiem) pienākas atvieglojumi par komunālajiem maksājumiem (apkuri, ūdeni, kanalizāciju, gāzi, atkritumu savākšanu u. c.), ja dzīvoklis tiek īrēts Rīgā? Paldies par atbildi!

A
atbild:
16. septembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Atvieglojumus daudzbērnu ģimenēm nosaka valsts un pašvaldība. Vietnē godagimene.lv ir atlaižu katalogs, kurā ir norādītas preces un pakalpojumi, kuriem var izmantot Latvijas Goda ģimenes apliecību “3+ ģimenes karte”. Atsevišķi uzņēmumi sniedz atlaides degvielas iegādei, grāmatām, atpūtas pasākumiem u. c.

Vietnē arī ir izklāstīts par valsts atbalstu – braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā, nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi. Normatīvajos aktos nav noteikti atvieglojumi samaksai par komunālajiem pakalpojumiem.

Katra pašvaldība sniedz atbalstu saviem iedzīvotājiem. Arī tad, ja ģimene īrē dzīvokli, mājsaimniecība var saņemt mājokļa pabalstu, kurā ietverti arī izdevumi par komunālajiem pakalpojumiem. Par šo pabalstu un citām atbalsta iespējām jāinteresējas savā pašvaldībā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas