E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26903
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Slimības lapas B apmaksa

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūlijā, 2022
Anete

Labdien! Esmu nodarbināta pilna laika pamatdarbā uz darba līguma pamata, bet papildus ar citu uzņēmumu man ir noslēgts uzņēmuma līgums (gabaldarbs). Slimības laikā pamatdarbā darba pienākumus neveicu. Tika atvērta slimības lapa A, pēc tam slimības lapa B. Kā tiks aprēķināts slimības pabalsts par slimības lapas B periodu?

A
atbild:
31. jūlijā, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Kā darba ņēmējam slimības gadījumā darba devējs apmaksās slimības lapu A par 1.–9. slimības dienu, ievērojot likuma “Par maternitātes un slimību apdrošināšanu” 36. pantā noteikto (pirmo slimības dienu neapmaksā, ne mazāk kā 75% no vidējās izpeļņas par otro un trešo darba nespējas dienu un ne mazāk kā 80% – par laiku no ceturtās darba nespējas dienas, taču ne ilgāku par deviņām kalendāra dienām). Darba devējs apmaksā tās slimības dienas, kas ir darba dienas.

VSAA pārņem slimības lapas B apmaksu no desmitās slimības dienas līdz brīdim, kad slimības lapa tiek noslēgta. Apmaksu aprēķina no darbinieka vidējo iemaksu algas 80% apmērā par kalendāra jeb visām slimības dienām (80% no vidējo iemaksu algas x slimības dienas – IIN).

Uzņēmuma jeb pakalpojumu līgums nozīmē konkrētu pakalpojumu sniegšanu un nenodrošina sociālo apdrošināšana slimības gadījumā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas