E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26731
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Koplietošanas iekšējā inženiertīkla pārbūve

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūlijā, 2022
Arsenijs

Kas nepieciešams būvvaldei un pārējām iestādēm, lai varētu atslēgt konkrētu mājas dzīvokli no apkures, karstā ūdens un cirkulācijas sistēmas, ja mājā uzstādīts gāzes katls un saņemta piekrišana no visiem (3/3) īpašniekiem?

A
atbild:
21. jūlijā, 2022
Daugavpils valstspilsētas pašvaldība
Nadežda Giptere, Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta būvvaldes vadītāja

Būvniecības ierosinātājam jāizstrādā būvniecības ieceres dokumentācija un jāiesniedz to akceptēšanai būvvaldē caur būvniecības informācijas sistēmu. Daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas koplietošanas iekšējā inženiertīkla ierīkošanas vai pārbūves gadījumā pievieno atbilstoša būvspeciālista apstiprinātu iekšējo inženiertīklu novietojuma plānu, kurā norādīts iekšējā inženiertīkla novietojums būvē vai telpu grupā, uz būves stāva plāna vai telpu grupas plāna, un izvērtējumu par daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas koplietošanas iekšējo inženiertīklu ierīkošanas vai pārbūves ietekmi uz pakalpojuma pieejamību un būves nesošajām konstrukcijām.

Novietojuma plānu saskaņo ar būves vai telpu grupas īpašnieku vai, ja tāda nav, – ar tiesisko valdītāju un pakalpojuma sniedzēju, ja to ir norādījis pakalpojuma sniedzējs. Ja tiek veiktas darbības, kas pazemina būves konstrukciju drošību, nestspēju vai noturību, tad konstruktīvā mezgla risinājumu izstrādā būvspeciālists ēku konstrukciju projektēšanā. Institūcija, kura pilda būvvaldes funkcijas, ir tiesīga veikt būvdarbu tiesiskuma kontroli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas