E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26523
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

VID uzdevumi un tiesības ir noteiktas likumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2022
Evita

Labdien! Vai VID zvana darba devējam un pārliecinās par darbiniekiem, kas ir uz zilās lapas, vai viņi strādā vai ne? Paldies.

A
atbild:
20. jūnijā, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta noteikumi Nr. 134 “Noteikumi par vienoto veselības nozares elektronisko informācijas sistēmu” paredz: lai darba devējiem Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā nodrošinātu informāciju par izsniegtajām darbnespējas lapām personām, kas darbnespējas periodā, par kuru ir izsniegta darbnespējas lapa, ir darba ņēmēja statusā pie attiecīgā darba devēja, veselības informācijas sistēma ne retāk kā reizi diennaktī nodod Valsts ieņēmumu dienesta informācijas sistēmām informāciju: par darbnespējas lapām, kas noslēgtas kopš iepriekšējās informācijas nodošanas; par Valsts ieņēmumu dienesta informācijas sistēmām nodotajām darbnespējas lapām, kas anulētas veselības informācijas sistēmā kopš iepriekšējās informācijas nodošanas; par darbnespējas lapām, kas atvērtas kopš iepriekšējās informācijas nodošanas.

Valsts ieņēmumu dienesta uzdevumi un ierēdņu tiesības nodokļu (nodevu) administrēšanā noteiktas likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu”.

Personai izsniegtas darbnespējas lapas pamatotību uzrauga un kontrolē Veselības inspekcija, veicot pārbaudes un ekspertīzes par darbspēju ekspertīzes kvalitāti ārstniecības iestādē. Tas noteikts Ministru kabineta noteikumos Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas