E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26312
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Tiesības strādāt par pedagogu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. maijā, 2022
Janeks

Labdien! Vai ar profesionālo maģistra grādu pedagoģijā un supervizora kvalifikāciju (RSU maģistra studiju programma “Supervīzija” + bakalaura grāds sociālajās zinātnēs) var strādāt skolā par skolotāju (pamatskola, vidusskola), piemēram, sociālo zinību skolotāju?

A
atbild:
13. jūnijā, 2022
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Par vispārējās izglītības pedagogu ar iegūtu profesionālo maģistra grādu pedagoģijā jūs varēsiet strādāt tad, ja grāda iegūšanai izstrādātais zinātniskais darbs ir saistīts ar attiecīgā mācību priekšmeta saturu un didaktiku.

Par vispārējās izglītības pedagogu drīkst strādāt arī persona ar augstāko izglītību mācību priekšmetam atbilstošā zinātnes nozarē un apgūtu profesionālās kompetences pilnveides programmu pedagoģijā vai ja augstākās izglītības studiju programmas ietvaros apgūta ar pedagoģiju saistīta studiju programmas daļa vismaz divu kredītpunktu jeb vismaz 72 stundu apjomā.

Ņemot vērā, ka jautājumā nav sniegta informācija par to, kādu bakalaura grādu sociālajās zinātnēs esat ieguvis, konkrētas atbildes saņemšanai par jūsu tiesībām strādāt par noteikta mācību priekšmeta pedagogu, aicinām vērsties Izglītības kvalitātes valsts dienestā, precizējot mācību priekšmetu/priekšmetus, kurus vēlaties mācīt, un nosūtot izglītības dokumentu kopijas uz e-pasta adresi ikvd@ikvd.gov.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas