E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25650
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Vai dāvinājuma līgumu īpašumam Latvijā var noslēgt pie notāra citā ES valstī

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. februārī, 2022
Gundars

Vai dāvinājuma līgumu nekustamajam īpašumam Latvijā var noslēgt pie notāra citā ES valstī, ja dāvinātājs un dāvinājuma saņēmējs tur dzīvo pastāvīgi un nav Latvijas rezidenti?

A
atbild:
23. martā, 2022
Signe Laizāne
LV portāls

Latvijas zvērinātu notāru klientu portālā www.latvijasnotars.lv konsultācija pie notāra var notikt videorežīmā, un notariālās darbības var veikt attālināti. Tādējādi vairs nevienam, kurš, piemēram, pašlaik atrodas ilgstošā prombūtnē ārvalstīs, nav jāmēro ceļš uz Latviju, lai izdotu kādam pilnvaru rīkoties viņa interesēs – risināt ar īpašuma apsaimniekošanu saistītus jautājumus vai saņemt pastā korespondenci utt.  

Izdot pilnvaru, piekrišanu, uzsākt mantojuma lietu, saņemt juridisku konsultāciju, nokārtot laulības šķiršanu, sagatavoties nekustamā īpašuma pirkšanas un pārdošanas darījumam un vēlāk arī noslēgt to, taisīt testamentu – tas viss turpmāk ir iespējams arī attālināti. Turklāt notariāts Latvijā ir pirmais Baltijā un Eiropā, kas šādi kļūst pieejams cilvēkiem: tiešsaistē www.latvijasnotars.lv.

Izmaksas par zvērinātu notāru pakalpojumiem videorežīmā, tāpat kā līdz šim, būs atkarīgas no veicamās darbības. Piemēram, konsultācija tiešsaistē maksās tikpat, cik konsultācija klātienē, – 24,20 EUR stundā (t.sk. PVN 21%). Norēķināties par attālināti saņemtajiem pakalpojumiem varēs, izmantojot jebkuru banku.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas