E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25494
Lasīšanai: 2 minūtes

Zemes nomas līguma saturs ir būtisks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. februārī, 2022
Kaspars

Tēvs iznomāja zemi, 5 ha no pašvaldības. Tagad viņš ir miris, testaments nav atstāts. Māte ir dzīva, un zeme tika iznomāta, esot laulībā. Mēs nevēlamies iegūt tēva mantojuma tiesības, jo nezinām par viņa parādiem. Vai ir iespējams pārņemt īres tiesības, nestājoties mantojumā?

A
atbild:
23. februārī, 2022
Olga Lauva
juriste

Likuma “Par pašvaldībām” 77. panta pirmā daļa paredz, ka pašvaldība pārvalda, lieto savu īpašumu un rīkojas ar to likumā noteiktajā kārtībā.

Jāpiebilst, ka neesat norādījis, vai jautājums ir par lauksaimniecības zemi vai zemi pilsētā.

Zemesgabala iznomāšanas vispārējos noteikumus un atsevišķus nomas līgumā ietveramos tipveida nosacījumus paredz Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumi Nr. 350 “Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi”, kā arī Ministru kabineta 2017. gada 12. decembra noteikumi Nr. 741 “Noteikumi par lauksaimniecības zemes nomu ar izpirkuma tiesībām”

Svarīgi šajā gadījumā ir iepazīties ar nomas līguma saturu, t. i., jāņem vērā līguma nosacījumi, kas paredz nomas līguma izbeigšanos pirms termiņa (piemēram, ar nomnieka nāvi). Tāpēc, lai saprastu jautājumus par nomas līguma izbeigšanās nosacījumiem un juridiskos apstākļus, kas saistīti ar jaunu nomas līguma slēgšanu, sākotnēji aicinātu jūs vērsties pie pašvaldības ar attiecīgo jautājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas