E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25060
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1
1
1

Vai var nekurināt telpas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2021
Renata

Labdien! Esmu īpašnieks dzīvoklim ar malkas apkuri. Vai ziemā, tad, kad ir noteikta apkures sezona, es drīkstu dzīvokli nekurināt, jo pati tur nedzīvoju?

A
atbild:
21. decembrī, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 310 “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 231-15 “Dzīvojamo un publisko ēku apkure un ventilācija”” 3. pielikums “Iekšējā gaisa temperatūra un ventilācijas gaisa apmaiņas apjoms dzīvojamo ēku telpās” nosaka prasības, kas jāievēro, projektējot un ierīkojot jaunbūvējamo, atjaunojamo un pārbūvējamo dzīvojamo un publisko ēku apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmas, kā arī prasības cita lietošanas veida telpu apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmu projektēšanai un ierīkošanai dzīvojamās un publiskajās ēkās.

Vēršu uzmanību, ka, nekurinot telpas, var aizsalt ūdensvads un kanalizācija un tādējādi varat nodarīt kaitējumu kopīpašumam. Neapkurinātas telpas ietekmē arī kopējo telpu mikroklimatu. Atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likuma nosacījumiem citu dzīvokļu īpašnieki var vērsties tiesā, iesniedzot tiesai pierādījumus par radītajiem zaudējumiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas