E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24082
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

UGF maksā uzturlīdzekļus, ja pilngadīga persona iegūst arodizglītību vai speciālo izglītību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. augustā, 2021
Maija

Labdien! Mans dēls ar 1. septembri uzsāk mācības tehnikumā. Vai viņš var pretendēt uz naudiņu, ko saņemtu no tēva? Oktobrī viņam paliks 19 gadi. Paldies jau iepriekš.

A
atbild:
02. septembrī, 2021

Ja runa ir par uzturlīdzekļiem no Uzturlīdzekļu garantiju fonda, tad saskaņā ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 3. panta pirmo daļu ar fonda līdzekļiem tiek nodrošināti bērni līdz pilngadības sasniegšanai, kā arī personas pēc pilngadības sasniegšanas, ja tās turpina iegūt pamatizglītību, vidējo izglītību, arodizglītību vai speciālo izglītību Latvijas Republikā, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecuma sasniegšanai, jebkurā no šādiem gadījumiem:

1) vecāks nenodrošina bērnam uzturlīdzekļus vismaz šā likuma 13. panta 2.2 daļā noteiktajā apmērā un nepastāv kāds no šā likuma 11. panta piektajā daļā minētajiem apstākļiem;

2) parādnieks nepilda tiesas nolēmumu par uzturlīdzekļu piedziņu vai vienošanos par uzturlīdzekļiem un no zvērināta tiesu izpildītāja saņemtas ziņas, ka parādnieks nav paziņojumā par pienākumu izpildīt nolēmumu noteiktajā termiņā ieskaitījis zvērināta tiesu izpildītāja depozīta kontā paziņojumā norādīto summu.

Ja mācību iestāde, kurā ir iestājies bērns, tiek uzskatīta par arodizglītības vai speciālās izglītības iestādi un bērna tēvs nesniedz bērnam uzturlīdzekļus, tad pastāv pamats saņemt uzturlīdzekļus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas