E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24018
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Izziņa par laulības šķiršanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. augustā, 2021
Sigita

Nepieciešama izziņa par laulības šķiršanu. Dzīvoju Latvijas laukos. Nav pieejams portāls latvija.lv. Vai elektroniski dzimtsarakstu nodaļa varēs man palīdzēt?

A
atbild:
23. augustā, 2021

Ja laulība šķirta, tad izsniedz izziņu par laulības reģistrāciju ar atzīmi par laulības šķiršanas faktu

Jā, jūs varat vērsties vietējā pašvaldības dzimtsarakstu nodaļā.

Tieslietu ministrijas mājaslapā ir pieejams pakalpojums “Atkārtotas laulības apliecība vai izziņas no laulības reģistra pieprasīšana”: ja laulība šķirta, izsniedz izziņu par laulības reģistrāciju ar atzīmi par laulības šķiršanas faktu.

Pieprasījuma izpildi nodrošina Latvijas pašvaldību dzimtsarakstu nodaļas, diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecībās ārvalstīs un Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departaments.

Ja laulības šķiršanas fakts reģistrēts Latvijas dzimtsarakstu nodaļā līdz 01.09.1993., tad var saņemt izziņu no laulības šķiršanas reģistra.

Par atkārtotu apliecības izsniegšanu personai jāmaksā valsts nodeva 7,00 eiro. Šādu izziņu var saņemt arī steidzamības kārtībā piecu darba dienu laikā (samaksai piemēro koeficientu 3 (15,00 eiro)). Persona par pakalpojumu norēķinās pirms pakalpojuma saņemšanas (rekvizīti apmaksas veikšanai tiek nosūtīti pēc iesnieguma reģistrēšanas). Tieslietu ministrijā no samaksas par pakalpojumu atbrīvo personu: 1) kura atrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā; 2) kura ir atzīta par trūcīgu; 3) kura ir bārenis vai bez vecāku gādības palicis bērns pēc pilngadības sasniegšanas līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai; 4) kura ir daudzbērnu ģimenes loceklis.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas