E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23997
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Sprieduma izpildes izdevumu segšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. augustā, 2021
Gunita

Labdien! Biju parādā “Julianus Inkasso”, atnāca tiesas lēmums, ka jāsamaksā 166,69 eiro. Pēc divām dienām pārskaitīju visu summu. Pagāja apmēram nedēļa, un saņēmu vēstuli, ka nauda jāpārskaita tiesu izpildītājai. Tiesas lēmumā tāda tiesu izpildītāja nebija pieminēta, un naudu pārskaitīju piedzinējam: “Julianus Inkasso”. Pēc mēneša man no konta tiesu izpildītāja novelk mistiskus 298 eiro. Sanāk, ka pilnīgi nepamatoti no konta nozagti naudas līdzekļi. Ko darīt šajā situācijā? Paldies!

A
atbild:
03. septembrī, 2021

Nezinot visus lietas faktiskos apstākļus, nav iespējams sniegt pilnīgu atbildi.

Civilprocesa likuma 568. panta pirmā daļa nosaka: sprieduma izpilde notiek uz parādnieka rēķina. Pēc tam, kad izpildu dokuments iesniegts izpildei, sprieduma labprātīga izpilde vai sprieduma izpilde tieši piedzinējam neatbrīvo parādnieku no sprieduma izpildes izdevumu atlīdzināšanas.

Tiesu izpildītāja apmēru nosaka 2012. gada 26. jūnija Ministru kabineta noteikumi Nr. 451 “Noteikumi par zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības taksēm”.

Konkrētajā situācijā, iespējams, kreditors “Julianus Inkasso” tiesas nolēmumu ir nodevis piespiedu izpildei zvērinātam tiesu izpildītājam pēc tam, kad jau jūs savas parādsaistības bijāt nokārtojis. Iespējams, tas noticis kļūdas dēļ.

Līdz ar to šie 298 eiro, kas noņemti no konta, varētu būt parāds 166,69 eiro “Julianus Inkasso” un klāt nākušie tiesu izpildītāja izdevumi. Tādā gadījumā kļūdaini piedzītie naudas līdzekļi tiesu izpildītājam jums būtu jāatmaksā.

Tajā pašā laikā jums būtu jāpārliecinās, vai tiesu izpildītājs nav piedzinis kādu citu parādu.

Iesakām jums vērsties pie kreditora “Julianus Inkasso” un tiesu izpildītāja, lai noskaidrotu visus faktiskos lietas apstākļus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas