E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23614
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Vai persona var iejaukties citu strīdā?

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūlijā, 2021
Gatis

Labdien. Mans jautājums: ja man ir kopīpašums ar civilsievu, vai viņas meita var iejaukties mūsu strīdā par īpašumu ar civilsievu?

A
atbild:
22. jūlijā, 2021
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Termins “iejaukties strīdā” nav juridisks. Civilsievas meita var “jaukties strīdā” gan sadzīviski, piedaloties strīdā bez aicinājuma to darīt, gan juridiski, piemēram, uz pilnvaras pamata pārstāvot civilsievu – kopīpašnieci.

Ja starp kopīpašniekiem ir juridisks strīds, tad piedalīties strīdā, kurš balstīts uz pušu prasījuma tiesībām, jebkura cita persona var tikai tad, ja kāda no strīda pusēm personu ir pilnvarojusi to darīt. Radniecība pati par sevi nerada šādu pilnvarojumu, tomēr, ja civilsieva vēlas, ir iespējams pie notāra pilnvarot meitu.

 Pilnvarotās personas veiktās darbības, ciktāl tās atbilst pilnvarojuma robežām, ir saistošas gan pašam pilnvaras devējam, gan otrai pusei, skatīt Civillikuma 1440. un 1515. panta noteikumus.

Pilnvarojuma vai citu prasījuma tiesību neesamības gadījumā pusēm nav pienākuma klausīt šo personu, bet šai personai savukārt nav tiesību neko pieprasīt no nevienas no strīda pusēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas