E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23547
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
24
24

Kā pasūtīt kadastrālās uzmērīšanas lietas kopiju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūnijā, 2021
Aleksandrs

Labdien! Mans dzīvoklis tika pirkts vēl padomju laikā, nevaram atrast inventarizācijas lietu. Kā var pasūtīt tās kopiju?

A
atbild:
02. jūlijā, 2021
Valsts zemes dienests
Hardijs Lāns, vecākais sabiedrisko attiecību speciālists

Šobrīd valstī noteikto epidemioloģisko ierobežojumu dēļ nekustamā īpašuma īpašnieks vai tā pilnvarotā persona kadastrālās uzmērīšanas lietas kopiju var pasūtīt tikai elektroniski.

To ir iespējams izdarīt:

  • datu publicēšanas un e-pakalpojuma portālā kadastrs.lv izmantojot e-pakalpojumu “Arhīva materiāli”. Pieprasot pakalpojumu portālā kadastrs.lv, jānorāda dzīvokļa kadastra apzīmējums vai adrese (lai to sameklētu), dokumenta veids, kuru vēlaties saņemt (kadastrālās uzmērīšanas lieta), un informācijas izsniegšanas veids.
  • nosūtot brīvas formas iesniegumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu, uz jebkuru VZD klientu apkalpošanas centra elektroniskā pasta adresi.
  • izmantojot portāla latvija.lv e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”. Pieprasot pakalpojumu, jānorāda vēlamais informācijas izsniegšanas veids (portālā kadastrs.lv vai, ja kadastrālās uzmērīšanas lieta tiek pasūtīta papīra formātā, adrese, uz kuru nosūtīt informāciju).

Kadastrālās uzmērīšanas lietas apliecinātu vai neapliecinātu kopiju Valsts zemes dienests sagatavos piecu darba dienu laikā pēc priekšapmaksas rēķina apmaksas un maksājuma saņemšanas Valsts kasē.

Atbilstoši Valsts zemes dienesta maksas pakalpojumu cenrādim maksa par neapliecinātu kadastrālās uzmērīšanas lietas kopiju ir 15 eiro. Maksa par elektroniskas kopijas apliecināšanu ir 1,85 eiro, savukārt par papīra kopijas apliecināšanu – 4,25 eiro.  

Labs saturs
24
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas