E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2343
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
6
6

Acu ārsta apmeklējums

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. maijā, 2013
Jolanta

Labdien! Vēlos uzzināt, kādi izmeklējumi ietilpst valsts apmaksātā (Ls3) acu ārsta apmeklējumā. Paldies par atbildi!

A
atbild:
27. maijā, 2013
Nacionālais veselības dienests
Evija Štālberga, sabiedrisko attiecību speciāliste

Lai saņemtu valsts apmaksātu acu ārsta (oftalmologa) vizīti, jāvēršas ārstniecības iestādē, kas ir noslēgusi līgumu ar Nacionālo veselības dienestu par valsts apmaksātu acu ārstu ambulatoru konsultāciju sniegšanu.

Ambulatorās vizītes laikā acu ārsts uzklausa pacienta sūdzības un veic vispārēju apskati. To, kādas manipulācijas nepieciešams veikt vizītes laikā, izvērtē ārsts, ņemot vērā konkrētā pacienta veselības stāvokli un medicīniskās indikācijas.

Vienai acu ārsta apskatei nav noteikti veicamo manipulāciju veidi un skaits, līdz ar to katrs gadījums tiek izvērtēts individuāli un apskates laikā veiktās manipulācijas dažādos gadījumos var atšķirties. 

Pacienta iemaksa par valsts apmaksātu acu ārsta konsultāciju ir Ls 3,00. Papildus šai samaksai var tikt iekasēta samaksa par sniegtajiem maksas pakalpojumiem, piemēram, briļļu receptes izrakstīšanu. Samaksa par saņemtiem maksas pakalpojumiem jāveic atbilstoši ārstniecības iestādes maksas pakalpojumu cenrādim. 

Atgādinām, ka acu ārsts ir tiešās pieejamības speciālists – tas nozīmē, ka pie šī ārsta var doties bez ģimenes ārsta nosūtījuma.

Informācija par acu ārstu praksēm un ārstniecības iestādēm, kas noslēgušas līgumu ar Nacionālo veselības dienestu par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu, pieejama Nacionālā veselības dienesta mājaslapā www.vmnvd.gov.lv un zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 (darbdienās no plkst. 8.30 līdz 17.00).

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas