E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2289
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Veselība

Nepieciešama veidlapa „Apliecinājums tiesībām saņemt veselības aprūpi”

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. aprīlī, 2013
Juris

2009.gadā Vācijā guvu darba traumu un tagad esmu invalīds. Invaliditātes pensiju man maksā Vācija. Vēlos atgriezties Latvijā un man būs vajadzīgi neirologa pakalpojumi. Vācijā man ieteica saņemt Cēsu ielā Eiropas veselības apdrošināšanas zaļo karti, kas ļaus man bez maksas saņemt ārstniecību Latvijā. Vai tā ir taisnība? Kad zvanīju uz vairākām klīnikām, man teica, ka ar Eiropas zaļo karti neapkalpo. Kā man vislabāk rīkoties?

A
atbild:
08. maijā, 2013
Nacionālais veselības dienests
Evija Štālberga, sabiedrisko attiecību speciāliste

Ja iedzīvotājs ir apdrošināts Vācijas sociālās sistēmas ietvaros (saņem invaliditātes pensiju Vācijā), tad, dodoties dzīvot atpakaļ uz Latvijas Republiku, iedzīvotājam Vācijas kompetentajā institūcijā jāsaņem S1 veidlapa „Apliecinājums tiesībām saņemt veselības aprūpi” (analogs E-121 veidlapa).

Saņemot veidlapu, tā jāreģistrē Nacionālajā veselības dienestā, jo bez reģistrācijas tā nav derīga. Veidlapa nav jātulko, jo tas ir vienota parauga dokuments visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Visus Vācijas institūcijas izsniegtos veidlapas eksemplārus Nacionālajā veselības dienestā jāiesniedz pa pastu vai klātienē (korpuss 3, 6.ieeja, 4.stāvs). Adrese – Cēsu iela 31, Rīga, Latvija, LV-1012.

Nacionālais veselības dienests reģistrē veidlapu un nosūta veidlapas iesniedzējam informāciju par turpmāko rīcību, lai saņemtu valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus. Viens veidlapas eksemplārs tiek nosūtīts atpakaļ kompetentajai institūcijai, kas veidlapu izsniegusi.

Tātad - ar reģistrētu veidlapu Latvijas Republikā var saņemt valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus atbilstoši kārtībai, kādu paredz normatīvie akti. Par valsts apmaksātu ārsta speciālista, tostarp neirologa, konsultāciju ir jāveic pacienta iemaksa Ls 3 apmērā.

Lai saņemtu valsts apmaksātu ambulatoru neirologa konsultāciju, nepieciešams ģimenes ārsta, kas ir līgumattiecībās ar valsti (tas ir, kam ir noslēgts līgums ar Nacionālo veselības dienestu), nosūtījums.

Informāciju par S1 veidlapas reģistrēšanas kārtību var noskaidrot arī, zvanot uz Nacionālā veselības dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 (darbdienās no plkst. 8.30 līdz 17.00).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas