E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22850
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Vai pašnodarbinātajam, kas strādā Lielbritānijā, jāmaksā nodoklis Latvijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. aprīlī, 2021
Jelena

Labdien! Es strādāju Latvijā algotā darbā. Pagājušajā gadā strādāju Lielbritānijā kā pašnodarbināta persona. Kā es sapratu, šogad līdz 1. jūlijam man jāaizpilda gada deklarācija par ienākumiem trešajā valstī. Algotajiem darbiniekiem, kuri strādā Lielbritānijā, kā es sapratu, Latvijā šos ienākumus neapliek ar nodokļiem. Bet kā ar pašnodarbinātas personas ienākumiem Lielbritānijā, kuras ir Latvijas nodokļu rezidenti? Nodoklis Lielbritānijā ir mazāks par Latvijas nodokli.

A
atbild:
15. aprīlī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Latvijas rezidentiem, kas guvuši ienākumus no saimnieciskās darbības Lielbritānijā, ir jāiesniedz gada ienākumu deklarācija.

Rezidentam, aizpildot deklarāciju, aprēķināto nodokli samazina par summu, kas ir vienāda ar ārvalstī samaksāto nodokli (ja šī nodokļa samaksa ārvalstī ir apliecināta ar ārvalsts nodokļu iekasēšanas institūcijas apstiprinātu dokumentu, kurā norādīts apliekamais ienākums un ārvalstī samaksātā nodokļa summa), kurš nav lielāks par Latvijā aprēķināto nodokli ārvalstī gūtajam ienākumam.

Saimnieciskās darbības veicēji gada ienākumu deklarāciju iesniedz VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS). Ja nodokļu maksātājam, aizpildot deklarāciju, ir neskaidrības par to, kāda informācija nepieciešama, jautājumi konkrētā situācijā jānoskaidro Valsts ieņēmumu dienestā, izmantojot EDS sadaļu “Sarakste ar VID”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas