E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22390
Lasīšanai: 3 minūtes
1
2
1
2

Tiesu izpildītāja amata darbību atlikšana saistībā ar Covid-19

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2021
Mārtiņš

Labdien! “Valsts nekustamo īpašumu” rīkotajā izsolē ir nopirkts īpašums (29.07.2020.). Process, protams, ir lēns, bet viss ir apstājies pie tiesu izpildītāja, kuram īpašums bija jāieved valdījumā. Tas netika izdarīts, jo tiesu izpildītājs saslima un viņa aizvietotājs atteicās to izdarīt tiesu izpildītāja vietā. Tagad, atbildot uz jautājumu, kad īpašums tiks ievests valdījumā, tiesu izpildītājs norāda, ka īpašums netiks ievests valdījumā: “Šobrīd ievešana valdījumā netiek nozīmēta sakarā ar valstī pastāvošo Covid-19 situāciju. Līdzko situācija uzlabosies, tiks veiktas visas nepieciešamās darbības, lai izpildītu nolēmumu.” Vairāk arī nekas netiek paskaidrots. Kā ir? Nodokļus par īpašumu mums jau prasa maksāt no pagājušā gada, māja stāv neapsaimniekota un neapkurināta. Vai šī atruna ievest valdījumā ir uzskatāma par pamatotu? Ko darīt?

A
atbild:
22. februārī, 2021

Tiesu izpildītājs var lemt par amata darbību atlikšanu, ja to izpilde var būt saistīta ar paaugstinātu risku iesaistītajām personām inficēties ar Covid-19 un to atlikšana nav saistīta ar objektīvu steidzamību un nerada nozīmīgu personu tiesību aizskārumu.

Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojuma Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 5.22. apakšpunkts nosaka: zvērināts tiesu izpildītājs un zvērināts notārs var lemt par amata darbības atlikšanu, ja tās izpilde var būt saistīta ar paaugstinātu risku iesaistītajām personām inficēties ar Covid-19 un šīs darbības izpilde nav saistīta ar objektīvu steidzamību, un atlikšana nerada nozīmīgu tiesību aizskārumu.

Līdz ar to, ja tiesu izpildītājs uzskata, ka konkrētajā situācijā ir izvērtējis visus faktiskos apstākļus un secinājis, ka ievešana valdījumā ir atlikta pamatoti, bet piedzinējs tomēr tā neuzskata, tad piedzinējam ir tiesības par tiesu izpildītāja rīcību iesniegt sūdzību tiesā Civilprocesa likuma 632. panta kārtībā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas