E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2106
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Termiņi VID informēšanai par darba ņēmēja profesijas kodu

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. martā, 2013
Ilze

Citāts no skaidrojuma (18.03.2013.) par izmaiņām no 01.07.2013. par to, ka jāziņo būs darbinieku profesiju kodi: "Attiecīgās ziņas būs jānorāda arī par tiem darba ņēmējiem, kuri līdz 2013.gada 30.jūnijam ir reģistrēti VID, ja darba ņēmēji līdz 1.jūlijam nav zaudējuši likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" noteikto darba ņēmēja statusu." Jautājums - ja man uzņēmumā strādā 2,5 tūkstoši cilvēku - kāds termiņš būs, lai paziņotu ziņas par visiem strādājošiem? Paldies!

A
atbild:
22. martā, 2013
Labklājības ministrija
Airīna Dreimane, Sociālās apdrošināšanas departamenta vecākā eksperte

Pēc grozījumu pieņemšanas Ministru kabineta noteikumos Nr.827 Labklājības ministrija kopā ar Valsts  ieņēmumu  dienestu  sagatavoja  skaidrojumu  par  jauno  normu piemērošanu. Informācija ir publicēta Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā. (Informatīvais materiāls „Par grozījumiem Ministru kabineta 2010.gada 7.septembra noteikumos Nr.827 „Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli””, skat. šeit)

Pēc 2013.gada 1.jūlija darba devējam,  reģistrējot katru jauno darba ņēmēju Valsts  ieņēmumu dienestā, būs jānorāda arī darba ņēmēja profesijas (aroda, amata,  specialitātes)  kods atbilstoši Profesiju klasifikatoram. Ja mainās darba ņēmēja  profesijas (aroda, amata, specialitātes) kods, darba devējs nākamajā  mēnesī  līdz  datumam,  kas noteikts kā ikmēneša obligāto iemaksu veikšanas  termiņš,  iesniedz  VID  informāciju  par darbinieka jauno profesijas (aroda, amata, specialitātes) kodu.

Attiecībā uz tiem darba ņēmējiem, kurus darba devējs būs reģistrējis VID  līdz  2013.gada 30.jūnijam un ar kuriem darba tiesiskās attiecības tiek  turpinātas pēc 2013.gada 1.jūlija, informāciju par darba ņēmēja (darbinieka) profesijas (aroda, amata, specialitātes) kodu, kas ir aktuāla uz 2013.gada 1.jūliju, darba devējam jāiesniedz VID  līdz  dienai,  kad  tiek iesniegts  jūnija ziņojums par valsts sociālās  apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī (noteikumu 3.pielikums).

Tātad, ja uzņēmumā tiek nodarbināti 2,5 tūkstoši darba ņēmēju, informācija par  darba  ņēmēju  profesijas kodu būs jāiesniedz VID līdz  dienai, kad tiek iesniegts jūnija ziņojums  par  valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma  nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas