E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20970
Lasīšanai: 2 minūtes

Valsts nodeva par īpašuma nostiprināšanu zemesgrāmatā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. augustā, 2020
Gunita

2014. gada 1. jūlijā stājās spēkā Ministru kabineta 2009. gada 27. oktobra noteikumu Nr. 1250 “Noteikumi par valsts nodevu par īpašuma tiesību un ķīlas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā” 16.1 punkts, kurš nosaka paaugstinātu maksājumu par novēlotu īpašuma tiesību reģistrāciju zemesgrāmatā. Proti, valsts nodevu par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā tagad nosaka, piemērojot koeficientu 1,5, ja no dienas, kad parakstīts dokuments, kas apliecina nostiprināmās tiesības, vai tādas atzīmes dzēšanas, kas kavē labprātīgu tiesību nostiprinājumu, pagājuši vairāk nekā seši mēneši. Vai man var tikt piemērota šī likuma forma, ja esmu mantojusi īpašumu un nostiprinājuma lūgums jaunas tiesības nostiprināšanai sastādīts 2013. gada 15. maijā, bet neesmu to izdarījusi līdz šim brīdim?

A
atbild:
25. augustā, 2020
Tiesu administrācija
Māris Kumerdanks, Informācijas sistēmu un tehnoloģiju departamenta Informācijas sistēmu attīstības nodaļas vadītāja p. i.

Ja esat mantojusi īpašumu un nostiprinājuma lūgums jaunas tiesības nostiprināšanai sastādīts 2013. gada 15. maijā, bet neesat to izdarījusi līdz šim brīdim, tad šādā gadījumā valsts nodevai par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā tiks piemērots koeficients 1,5.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas