E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20557
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri

Par braukšanu ar mopēdu, ja atņemtas tiesības, draud sods 280–570 eiro apmērā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūlijā, 2020
Normunds

Labdien! Vai pēc 2020. gada 1. jūlija ir mainījies sods par motorollera (50cc) vadīšanu bez tiesībām? Tiesības atņemtas par auto vadīšanu reibumā.

A
atbild:
28. jūlijā, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

No 2020. gada 1. jūlija, stājoties spēkā Administratīvās atbildības likumam (AAL), mopēdu vadītājiem par pārkāpumiem ceļu satiksmē paredzēti tādi paši sodi kā citiem transportlīdzekļu vadītājiem.

Pārkāpumi ceļu satiksmē un sodi par tiem tagad ir noteikti Ceļu satiksmes likumā (CSL).

Proti, CSL devītā nodaļa “Administratīvie pārkāpumi ceļu satiksmē un kompetence administratīvo pārkāpumu procesā” stājās spēkā vienlaikus ar AAL. Atšķirībā no Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, kas zaudēja spēku, CSL 50. pants paredz, ka CSL 9. nodaļā noteiktos administratīvos sodus nepiemēro tikai velosipēda vadītājam, izņemot gadījumus, kad attiecīgajā sankcijā velosipēda vadītāja atbildība būs īpaši paredzēta (proti, ir izslēgti vārdi “un mopēdu”).

Līdz ar to atbilstoši CSL 51. panta sestajai daļai par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecdesmit sešām līdz simt četrpadsmit naudas soda vienībām (280–570 eiro).

Sīkāku informāciju var atrast LV portāla publikācijā “Mopēdu vadītājiem būs bargāki sodi par pārkāpumiem ceļu satiksmē”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas