E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19648
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Azartspēļu aizliegums skolās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. martā, 2020
Ērika

Labrīt! Vai kāršu spēlēšana skolā (bez naudas) skaitās azartspēle? 

A
atbild:
12. maijā, 2020
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Atbilstoši Azartspēļu un izložu likuma pirmā panta noteikumiem:

  • azartspēle ir spēle, kurā fiziskā persona, iemaksājot dalības likmi, var iegūt laimestu, kas pilnīgi vai daļēji ir atkarīgs no veiksmes gadījuma vai apstākļiem, kuri iepriekš nav zināmi. Par azartspēli nav uzskatāma tāda spēle spēļu automātā, kurā vienīgais laimests ir bezmaksas spēle šajā spēļu automātā, kā arī spēle spēļu automātā ar mantiska rakstura laimestu (izņemot laimestu naudā), kura vērtība nav lielāka par 15 eiro.

Līdz ar to spēles bez dalības likmes nevar tikt uzskatītas par azartspēli iepriekš minētā likuma izpratnē, kā arī neviena persona šādu spēļu spēlēšanas rezultātā nebūs uzskatāma par azartspēļu organizētāju.

Līdz ar to Jūs nevar vainot azartspēļu spēlēšanā, ja tās netiek spēlētas, iemaksājot likmes naudā vai izdarot tās jebkādā citā mantiskā vērtībā. Azartspēles tās būs arī tad, ja, piemēram, tiks iemaksāti iepriekš iegādāti pokera čipi, kurus nav nepieciešams obligāti iegādāties skolas telpās, pietiek, ka katram čipam ir mantiska vērtība kā priekšmetam, lai spēles varētu atzīt par azartspēlēm.

Pretēji tam, ka Jūs nevar vainot azartspēļu spēlēšanā, skolas var aizliegt savās telpās un teritorijā veikt tādas pašas darbības arī bez dalības likmes, jo tas ir tikumīgi un atbilst Izglītības likuma 10.1 pantam. Tādējādi savos iekšējās kārtības noteikumos aizliegumu spēlēt azartspēles drīkst papildināt ar analoģisku noteikumu, piemēram, nosakot, ka bez skolotāju atļaujas aizliegts spēlēt spēles, kurās rezultāts pilnīgi vai daļēji ir atkarīgs no veiksmes gadījuma vai apstākļiem, kas iepriekš nav zināmi.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas