E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19100
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Satiksme
3
3

Vai naudu, kas no ārzemēm ieskaitīta PNS kontā, piegādā uz mājām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. janvārī, 2020
Dace

Labdien! Vecākiem (pensionāriem) ir PNS konts, kurā katru mēnesi viņi saņem pensiju. Vai viņu bērni (es atrodos Latvijā, brālis dzīvo Īrijā) var uz šo kontu skaitīt viņiem naudiņu? Viņi paši uz pastu netiek, līdz ar to pastniece pensiju piegādā uz mājām. Vai pastniece piegādās šo naudiņu, kuru mēs būsim sūtījuši, tajā dienā, kad nauda tiks ieskaitīta kontā? Vai jāziņo konkrētajai pasta nodaļai, ka tiek nosūtīta nauda?

A
atbild:
21. janvārī, 2020
VAS "Latvijas pasts"
Gundega Vārpa, Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja

“Latvijas pasta” norēķinu sistēmas (PNS) kontā ir iespējams veikt iemaksas no ārvalstīm, izmantojot attiecīgās valsts banku pakalpojumus, ja konkrētās kredītiestādes šādu pakalpojumu piedāvā: veicot pārskaitījumu, obligāti būs jānorāda BIC kods LPNSLV21 un saņēmēja PNS konta numurs. Taču tas, cik ilgā laikā šī nauda tiks ieskaitīta PNS kontā, būs atkarīgs gan no konkrētās bankas, gan bankas, ar kuras starpniecību šī ārvalstu banka tālāk veic norēķinus Latvijā.

Lai saņemtu naudu no PNS konta ar piegādi mājās, šis pakalpojums jāpiesaka vismaz divas darba dienas iepriekš, zvanot pa tālr. 27892759, 67008001 vai 27008001. Jāņem vērā, ka maksimālā summa, ko šādā veidā iespējams saņemt, ir 200 eiro. Pašreizējais pakalpojuma tarifs šādai piegādei ir 8 eiro + pakalpojuma maksa par skaidras naudas izmaksu no PNS konta – 0,1% no summas, minimālā maksa 0,95 eiro.

Naudas pārvedumiem uz “Latvijas pastu” iespējams izmantot arī “Western Union” (WU) naudas pārvedumus, ko var saņemt jebkurā pasta nodaļā visā Latvijā. Taču šādā gadījumā naudas piegāde uz klienta dzīvesvietu nebūs iespējama. Lai saņemtu WU naudas pārvedumu, nepieciešams aizpildīt veidlapu vai sniegt pasta nodaļas darbiniekam nepieciešamo informāciju: naudas pārveduma kontrolnumuru, summu un valūtu, sūtītāja vārdu un uzvārdu, valsti, no kuras nauda nosūtīta. Saņemt WU naudas pārvedumu iespējams, uzrādot pasi vai personas apliecību.

WU naudas pārvedumi pasta nodaļās tiek izsniegti bez maksas. Pakalpojuma maksu apmaksā sūtītājs, un tās apmērs ir atkarīgs no valsts, no kuras nauda tiek pārskaitīta, – šī informācija detalizēti pieejama WU mājaslapā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas