E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18799
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja bērns ceļo citas personas pavadībā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. decembrī, 2019
Ina

Labdien! Bērni (12 un 13 gadus veci, Latvijas pilsoņi) trenera pavadībā lido uz sacensībām Krievijā. Bērniem ir ceļošanai derīgas pases, vīzas un notariāli apstiprinātas pilnvaras ceļošanai bez vecākiem. Pilnvaras ir latviešu valodā. Vai šīs pilnvaras ir nepieciešams tulkot krievu valodā?

A
atbild:
06. janvārī, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Bērnam, ceļojot citas personas pavadībā ārpus Eiropas Savienības un Šengenas zonas, papildus derīgai pasei līdzi jāņem vismaz viena vecāka (Latvijas pilsoņa, Latvijas nepilsoņa, ES, EEZ vai Šveices pilsoņa vai bezvalstnieka, kam piešķirts bezvalstnieka statuss šajās valstīs) notariāli apliecināta pilnvara bērna izceļošanai konkrētās personas pavadībā.

Kā norādīts Ārlietu ministrijas mājaslapā, Latvijas pilsoņiem, ieceļojot Krievijā, nepieciešama arī vīza. Plašāku informāciju par ieceļošanas vīzu un tranzītvīzu saņemšanas kārtību var iegūt Krievijas Federācijas vīzu centra mājaslapā.

Proti, Latvijas normatīvie akti neparedz, ka bērnam, ceļojot citas personas pavadībā uz Krieviju, ir nepieciešams notariāli apstiprinātās pilnvaras tulkojums krievu valodā. Taču šādas prasības var būt noteiktas Krievijā.

Līdz ar to pirms plānotā ceļojuma ieteicams pārliecināties, vai Krievijas normatīvajos aktos nav noteiktas kādas papildu prasības saistībā ar bērna ceļošanu, piemēram, vai pietiek tikai ar derīgu pasi un notariāli apliecināto pilnvaru bez tulkojuma. Pastāv iespēja, ka bērnam, dodoties uz Krieviju citas personas pavadībā, līdzi jāņem dzimšanas apliecība, arī tās tulkojums krievu valodā.

Visprecīzāko informāciju par ceļošanas noteikumiem uz Krieviju, arī to, vai nepieciešams notariāli apstiprinātas pilnvaras tulkojums, var saņemt apmeklējamās valsts vēstniecībā Latvijā.

Krievijas vēstniecības kontaktinformācija – 67332151, rusembas@ml.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas