E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18521
Lasīšanai: 2 minūtes
1
14
1
14

Kā uzrakstīt prasības pieteikumu par saskarsmes kārtības noteikšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. novembrī, 2019
Viktorija

Kā uzrakstīt prasības pieteikumu, lai tiktu noteikts, kādā kārtībā īstenojamas tiesības uz saskarsmi ar bērnu?

A
atbild:
12. decembrī, 2019
Signe Krūzkopa
LV portāls

Kā sagatavot prasību par saskarsmes tiesību izmantošanas kārtības noteikšanu:

  1. Prasība tiesā ir jāceļ pēc bērna dzīvesvietas, to nosaka Civilprocesa likuma 244.3. panta pirmā daļa.Par bērna dzīvesvietu uzskatāma viņa vecāku deklarētā dzīvesvieta. Ja bērna vecāku deklarētās dzīvesvietas atrodas dažādās administratīvajās teritorijās, par bērna dzīvesvietu uzskatāma tā vecāka deklarētā dzīvesvieta, pie kura viņš dzīvo. Prasību tiesā Jūs varat iesniegt personīgi vai nosūtot pa pastu.
  2. Jāsagatavo pats prasības pieteikums, to būtu vēlams darīt kopā ar juristu. Prasības pieteikumam ir jābūt noformētam rakstiski. Prasības pieteikumā jānorāda prasītāja vārds un deklarētā dzīvesvietas adrese; prasītāja pārstāvja vai advokāta uzvārds un statuss, kā arī ziņas par personu, pret kuru prasības pieteikums ir vērsts. Pamattekstā ir jāapraksta, kāpēc šis strīds par saskarsmi ir radies. Jānorāda normas, uz kuru pamata prasība tiek iesniegta. Lūguma daļā jānorāda pieņemt prasības pieteikumu un uzsākt civillietu.
    Jānorāda arī tas, ko Jūs vēlaties, proti, noteikt saskarsmes tiesības. Jānorāda, ka pielikumā pievienojat: divas prasības pieteikuma kopijas; bērnu dzimšanas apliecības apliecinātas kopijas; apliecinātu izziņas kopiju par bērnu deklarēto dzīvesvietu; maksājuma uzdevumu par valsts nodevas samaksu (valsts nodeva 71,14 eiro, kas maksājama Valsts kasei); pabeigtu maksājuma uzdevumu par izdevumiem, kas saistīti ar lietas izskatīšanu.
  3. Pielikumā uzskaitīto dokumentu kopijas un maksājuma uzdevumi ir jāpievieno pielikumā.

Varat vērsties Juridiskās palīdzības administrācijā. Bezmaksas informatīvais tālrunis: 80001801; e-pasts: jpa@jpa.gov.lv.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas