E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18519
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai ir tiesības pabeigt uzsāktu būvprojektu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. novembrī, 2019
Māra

Labdien! Jautājums par būvatļaujas termiņa pagarināšanu. Līdz 01.01.2017. ir izdota būvatļauja par būvniecību uz citai personai piederošas zemes. Būvatļaujai ir beidzies derīguma termiņš. Vai pašvaldībai ir pamats atteikt pagarināt būvatļauju, jo ir mainījušies noteikumi par apbūvi uz citai personai piederošas zemes?

A
atbild:
15. novembrī, 2019
Rīgas pilsētas būvvalde
Kristīne Bašķere, Vadītāja biroja galvenā speciāliste

Lai varētu sniegt precīzu atbildi uz šo jautājumu, būvvaldei nepieciešama precīzāka informācija par izsniegto būvatļauju, bet pēc būtības tiesiski uzsāktu būvprojektu ir tiesības pabeigt.

Saskaņā ar likumu “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937. gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un piemērošanas kārtību” 33. pantu: “Līdz 2017. gada 1. janvārim noslēgtie līgumi par zemes nomu, kuros ir paredzētas nomnieka tiesības celt uz iznomātās zemes ēku (būvi) kā patstāvīgu īpašuma objektu un uz kuru pamata ir saņemta būvatļauja būvniecību regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, ir spēkā un ir apspriežami saskaņā ar noteikumiem, kas bija spēkā līdz 2017. gada 1. janvārim.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas