E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18139
Lasīšanai: 2 minūtes

Kādos gadījumos preces no Baltkrievijas drīkst ievest tikai reizi nedēļā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. oktobrī, 2019
Marija

Labdien! Braukāju ar savu automašīnu uz Baltkrieviju. Vedu preces, kuras arī deklarēju. Zinu, ka varu braukt reizi 8 dienās. Bet kā tieši saskaitīt tās 8 dienas? Piemēram, šonedēļ braucu pirmdien un iebraucu Latvijā 15.00 – vai nākamreiz man ir jāiebrauc Latvijā pirmdien pēc 15.00? Vai arī varu iebraukt ātrāk?

A
atbild:
10. oktobrī, 2019
Linda Ņikona
LV portāls

Nosacījums, ka ne biežāk par vienu reizi septiņās dienās bez nodokļu nomaksas savam patēriņam persona drīkst ievest preces no Baltkrievijas, attiecas uz akcīzes preču ievešanu. Proti, akcīzes preces, piemēram, tabakas izstrādājumus, alkoholiskos dzērienus un degvielu, atļauts ievest reizi septiņās dienās un noteiktā daudzumā.

Kā skaidro Valsts robežsardzes Stratēģiskās un sabiedrisko attiecību nodaļas speciālists Aksels Sadovskis, tas nozīmē, ka no pēdējās preču ievešanas ir jāpaiet 7 x 24 h. Pašu Latvijas un Baltkrievijas robežu var šķērsot biežāk, aizliegta ir akcizēto preču pārvadāšana, ja tā pārsniedz normatīvajos aktos noteikto daudzumu. Jānorāda, ka arī neakcizētām precēm pastāv ievešanas daudzuma ierobežojums, bet ne nosacījums – reizi septiņās dienās.

Sīkāku informāciju par preču pārvietošanas ierobežojumiem un aizliegumiem muitā, ceļojot ārpus Eiropas Savienības, var meklēt LV portāla publikācijā. Tāpat pēc informācijas var vērsties Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas